Wensen vastleggen

Wenst u vooraf uw wensen vast te leggen, voor het geval u komt te overlijden? Of wenst u nabestaanden te ontlasten na uw overlijden?
In beide gevallen is Seniorenhulp Nederland u graag van dienst.

Als betrouwbare partij bieden wij meerdere mogelijkheden, afgestemd op uw wensen. Daarbij bepaalt u zelf hoe u zaken vast wenst te leggen. Dit kan geheel vrijblijvend als informatie voorziening of geheel notarieel vastgelegd om twijfel en discussie te voorkomen.

Ook kan Seniorenhulp Nederland aangewezen worden als uw executeur afwikkelingsbewindvoerder. Hierdoor is er altijd sprake van een onpartijdige afwikkeling van uw nalatenschap. Uiteraard gaat dit volgens de in uw testament opgemaakte wensen en verlangens. In het geval u nog geen testament heeft staan we u graag terzijde. Dit doen we uiteraard met ondersteuning van uw eigen gekozen of door ons geadviseerde notaris.

Seniorenverhuizing

TZT offerte

Wilt u graag weten wat we voor uw nabestaanden kunnen betekenen en wat het kost om uw woning te zijner tijd zorgvuldig te laten ontruimen? Dan komen we graag bij u langs voor een TZT offerte. Daarin staat duidelijk opgenomen wat we voor uw nabestaanden uitvoeren en wát we met uw achtergelaten inboedel doen. Ook kijken we of daar veilingwaardige stukken bij aanwezig zijn. Als laatste wordt nog gekeken of er sprake is van eventuele bijzonderheden en welke kosten het werk met zich meebrengt.
Normaliter brengen wij onze offertes geheel vrijblijvend en kostenloos uit. Echter in het geval van een TZT offerte hanteren wij een kostprijs van € 150,00 incl. BTW.

In het geval wij te zijner tijd het werk voor uw nabestaanden uitvoeren wordt dat bedrag als korting in de rekening verwerkt.
Hopelijk heeft u er begrip voor dat wij in het verleden zeer regelmatig vrijblijvende offertes hebben uitgevoerd. Hier steken wij veel tijd in en delen onze uitgebreide kennis graag. Echter komt het vaak voor dat wij tzt niets van de nabestaanden vernamen. Om die vrijblijvendheid enigszins terug te dringen hebben wij derhalve daarvoor gekozen. U krijgt daar veel kennis en ervaring van ons voor terug. Bovendien geeft het veel mensen al rust als er meer bekend is hoe het werkt met hun achtergelaten woning in geval van overlijden.

De offerte zelf verplicht u en uw nabestaanden tot niets en is geheel vrijblijvend.

Meer informatie over wensen vastleggen?

Neem contact met ons op via 010 888 22 15 /
[email protected] 
of vraag vrijblijvend een offerte aan

Diverse opties

In het geval u er juist voor kiest om uw wensen vast te leggen, om er zeker van te zijn dat alles zo uitgevoerd word zoals u wenst, kunnen wij 2 opties met u bespreken:

Optie 1: wij stellen een TZT offerte voor u op, zoals hierboven toegelicht, met daarin uitgebreid omschreven wat uw wensen zijn en welke werkzaamheden er voor welke prijs worden uitgevoerd. U kunt de betreffende offerte notarieel in uw testament laten opnemen en laten vastleggen dat het uw wens is dat Seniorenhulp Nederland uw woning in geval van overlijden zorgvuldig leegruimt. Uiteraard gaat dat in overleg met de nabestaanden en word dat werk uitgevoerd wanneer nabestaanden dat wensen, zodra ze zelf hebben gedaan wat ze zelf wilden doen. Het is aan de executeur om daar afspraken over te maken.

Optie 2: wilt u meer duidelijkheid creëeren, óf bent u bijvoorbeeld bang voor familiaire onenigheid? Dan kunt u er voor kiezen om Seniorenhulp Nederland aan te wijzen als geheel onafhankelijk executeur afwikkelingsbewindvoerder. In dat geval nemen wij de taak op ons om uw testament, in overleg met een notaris, ten uitvoer te brengen. De legaten worden in dat geval verdeeld en waar nodig bij erven bezorgd. Daarnaast wordt uw gehele levensadministratie afgewikkeld en eventuele gelden worden verdeeld onder de erven. Graag benadrukken we hierbij dat Seniorenhulp Nederland géén erfgenaam wordt, maar ‘slechts’ uitvoerende partij al uw wensen ten uitvoer te brengen. De kosten van onze arbeid zijn afhankelijk van verschillende factoren:

  • De hoeveelheid werk
  • De eventuele complexiteit van uw nalatenschap
  • De hoeveelheid en bereikbaarheid van uw erven (zo kan een erfgenaam wonend in een buitengebied van Australië voor oponthoud zorgen door slecht traceerbaar te zijn enzovoorts).